Κανόνες

 1. Είστε ευπρόσδεκτοι να υποβάλετε φωτογραφίες που μπορεί να έχετε τραβήξει κατά το παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φωτογραφίες πρέπει να ανεβούν κατά τη διάρκεια της περιόδου του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός  διαρκεί από 1 Οκτωβρίου, 00:00 έως 31 Οκτωβρίου 2021, 23:59 ώρα Ελλάδας.
 2. Προϋπόθεση για να ανεβάσετε φωτογραφίες στο Wikimedia Commons είναι να έχετε λογαριασμό σε ένα οποιοδήποτε εγχείρημα του Wikimedia. Αν δεν έχετε μεταβείτε εδώ για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.
 3. Όλες οι συμμετοχές πρέπει να είναι πρωτότυπες φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους δημιουργούς τους. Φωτογραφίες που αποστέλλονται από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον φωτογράφο (ακόμη και με την άδειά του) δεν γίνονται δεκτές.
 4. Όλοι, εκτός από τα μέλη της επιτροπής, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό διεκδικώντας βραβείο.
 5. Οι φωτογραφίες πρέπει να δημοσιευτούν κάτω από μια ελεύθερη άδεια χρήσης, κατά προτίμηση υπό τους όρους της άδειας CC-BY-SA 4.0 (προεπιλογή), και να έχουν ληφθεί και δημοσιεύονται σε συμφωνία με την ελληνική νομοθεσία για τη φωτογράφιση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.
 6. Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να συνεισφέρει με όσες φωτογραφίες και από όσους τόπους επιθυμεί.
 7. Οι φωτογραφίες πρέπει να απεικονίζουν κάποιο συγκεκριμένο μνημείο από τον σχετικό κατάλογο και να συμπληρωθεί ο σχετικός κωδικός. Φωτογραφίες εκτός αυτών των μνημείων ή περιοχών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για βράβευση. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν το μνημείο και με εγκυκλοπαιδικό/πληροφοριακό τρόπο, πέρα από το να είναι αισθητικά όμορφες.
 8. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει
  1. να έχει ανάλυση τουλάχιστον 3 megapixels, και
  2. να μην έχει ορατά υδατογραφήματα ή υπογραφές.
  3. να μην έχουν έντονη ψηφιακή επεξεργασία και να μην έχουν προστεθεί αντικείμενα που δεν υπήρχαν τη στιγμή της λήψης.
  4. Επιτρέπεται και η συμμετοχή φωτογραφιών τραβηγμένων με ασπρόμαυρο φιλμ ή φωτογραφίες σκαναρισμένες (για παλαιότερες φωτογραφίες τραβηγμένες με φιλμ και εφόσον έχουν σκαναριστεί με την αντίστοιχη ανάλυση).
 9. Να έχετε ενεργοποιήσει την παραλαβή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλους χρήστες στις προτιμήσεις σας στα Commons. (Αν δεν το κάνετε δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να παραλάβετε βραβείο!)
 10. Η παραλαβή του βραβείου θα πρέπει να γίνει το αργότερο 2 μήνες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.