Ξεκίνησε το Wiki Loves Monuments 2016

WLM Greece.svg

Ξεκίνησε σήμερα και στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος φωτογραφικός διαγωνισμός στον κόσμο, Wiki Loves Monuments 2016. Τα μνημεία βρίσκονται σε καταλόγους κατά περιφέρεια στα Wikimedia Commons (επίσης σε διαδραστικό χάρτη και Android app).

Η ίδια η UNESCO υποστηρίζει το Wiki Loves Monuments με ένα καθημερινό προτρεπτικό μήνυμα μέσα από τα κανάλια της στα social media για όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού [2] [3] [4].

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ήδη ένα υψηλό επίπεδο συμμετοχής από την πρώτη ημέρα, καθώς η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτό το διαγωνισμό, υπό την διοργάνωση του Wikimedia Community User Group Greece.
Holy Apostles church ancient agora from Acropolis Athens
Σας προσκαλούμε θερμά να ζήσετε το Wiki Loves Monuments: ανακαλύψτε την πολιτιστική κληρονομιά στη δική σας περιοχή και τεκμηριώστε και μοιραστείτε τις φωτογραφίες της τοπικής κληρονομιάς σας με όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάποιο μνημείο από τη λίστα κοντά σας; Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για να κάνετε καλή χρήση αυτών των φωτογραφιών των διακοπών σας από τα όμορφα μνημεία που εκτιμήσατε πολύ.
Erechtheum Acropolis Athens
Παρακαλούμε να μας βοηθήσει να εξαπλωθεί η ενημέρωση για το διαγωνισμό: μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας για την πολιτιστική κληρονομιά με τους φίλους σας, με τους συναδέλφους σας, και ας μοιραστούμε περισσότερες φωτογραφίες μέσω της Wikipedia. Όχι μόνο από τα πιο διάσημα μνημεία που όλοι γνωρίζουν – αλλά ίσως ιδιαίτερα αυτά τα μνημεία που δεν είναι πολύ γνωστά και δεν φωτογραφίζονται συχνά. Επειδή η κοινή μας κληρονομιά έχει εξίσου μεγάλη ποικιλία με τους ανθρώπους και την ιστορία που αντιπροσωπεύει.